Koplampen reageren op hevige regen

6/02/2017

Bij stortregen wordt de lichtbundel uit de koplampen van nieuwe Fords automatisch korter en breder. Dit vermindert verblinding van tegenliggers en geeft beter zicht op de randen van de rijbaan en op eventuele voetgangers en fietsers langs de kant van de weg. Deze Weather-Dependent Lighting Technology is onderdeel van het Adaptive Front Lighting System van Ford en wordt geactiveerd door de activiteit van de ruitenwissers, het omgevingslicht en de rijsnelheid.

“Ford biedt al een tijdje automatisch inschakelende koplampen en ruitenwissers. Nu helpt de Weather-Dependent Lighting-technologie bestuurders om nog zwaardere weersomstandigheden aan te kunnen”, zegt Thorsten Warwel, Manager Lighting bij Ford Europa.

Het Adaptive Front Lighting System van Ford is beschikbaar voor modellen die zijn uitgerust met Xenon-hogedrukontladingskoplampen, waaronder de C-MAX en Grand C-Max, de Focus en de Kuga, en voor modellen die zijn uitgerust met dynamische LED-koplampen van Ford, waaronder de Edge, de Galaxy, de Mondeo en de S-MAX.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws